Contrave и Cost: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите опции за управление на теглото, може да искате да научите повече за Contrave.

Contrave е лекарство с рецепта, което се използва с балансирана диета и упражнения, за да помогне за контролиране на теглото при възрастни, които:

 • имат затлъстяване
 • са с наднормено тегло и имат поне едно състояние, свързано с теглото, като диабет тип 2, високо кръвно налягане или висок холестерол

Contrave има две активни съставки: налтрексон и бупропион. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Това лекарство се предлага като таблетка с удължено освобождаване, която поглъщате. („Удължено освобождаване“ означава, че лекарството се освобождава бавно за определен период от време.)

Contrave се предлага в една концентрация: 8 милиграма (mg) налтрексон/90 mg бупропион.

Продължете да четете за подробности относно Contrave и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече информация относно Contrave вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на Contrave?

Цената, която плащате за Contrave, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Contrave, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Contrave. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Contrave по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Contrave изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Contrave изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Contrave

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Contrave и цената.

Каква е цената на Contrave без застраховка срещу със застраховка?

Цената на Contrave без застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

 • къде живееш
 • коя аптека използвате
 • вашия план за лечение

Ако вашата застраховка покрива Contrave, вашите собствени разходи за това лекарство също могат да варират в зависимост от определени фактори. Те могат да включват:

 • вашия план за лечение
 • коя аптека използвате
 • количеството Contrave, което Ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

Имайте предвид, че много застрахователни планове може да не покриват Contrave. Но застрахователното покритие може да се променя от година на година. Преди да започнете да приемате Contrave, консултирайте се с вашата застрахователна компания, за да разберете дали тя покрива Contrave. Може също така да ви каже каква ще бъде цената ви със застраховка.

Вашият лекар или фармацевт също може да отговори на вашите въпроси относно цената на Contrave със или без застраховка.

За да научите повече за начините да спестите от Contrave, вижте „Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?“ и „Мога ли да получа помощ за плащане на Contrave?“ секции по-долу.

Има ли налична карта за доплащане или карта с купон за Contrave?

да Може да се класирате за Contrave Savings Coupon Card, която може да помогне за намаляване на разходите ви от джоба ви за това лекарство. Ако отговаряте на условията, можете да използвате тази карта с определени застрахователни планове, за да покриете разходите за Contrave. Възможно е също да е налична програма, наречена CurAccess.

За повече информация относно финансовата помощ за Contrave вижте „Мога ли да получа помощ за плащане на Contrave?“ раздел по-долу.

Предлага ли се Contrave като генерично лекарство?

Contrave идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Contrave дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

 • Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Contrave, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Contrave. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.
 • Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Contrave. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Програмата CurAccess е услуга за поръчка по пощата, която ви помага да спестите от Contrave, предлагана от Currax Pharmaceuticals, производителя на лекарството, в партньорство с Ridgeway Mail Order Pharmacy. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Contrave?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Contrave или за разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези уебсайтове:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт. Възможно е също да е налична програма, наречена Contrave Savings Coupon Card.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Contrave, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Contrave.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Има ли други възможности за лечение, които мога да опитам, ако Contrave не е покрит от моята застраховка?
 • Ще бъде ли различна цената на Contrave през първите ми 3 седмици от лечението?
 • Ще повлияе ли моята доза Contrave на цената?
 • Мога ли да получа 90-дневен запас от лекарства чрез програмата CurAccess?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Или за да се свържете с други, които имат вашето състояние, присъединете се към общност на Bezzy.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss