Boostrix и цена: Какво трябва да знаете

Boostrix е ваксина с рецепта, която се използва за предотвратяване на определени бактериални инфекции. Цената на Boostrix може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Boostrix е бустерна ваксина*, която се използва за предотвратяване на тетанус, коклюш (магарешка кашлица) и дифтерия. Известна е още като Tdap ваксина. Boostrix може да се използва при възрастни (включително някои бременни) и при определени деца.

Boostrix съдържа три активни лекарства:

  • тетаничен токсоид
  • намален дифтериен токсоид
  • ацелуларна коклюшна ваксина, адсорбирана

Boostrix се предлага като течна суспензия (вид течна смес), която се прилага като инжекция в мускул от медицински специалист.

За повече подробности относно Boostrix вижте тази задълбочена статия.

* След като сте получили ваксина, се поставя бустер ваксина, за да се повиши защитата ви срещу определени инфекции. Тя предпазва от същите инфекции като оригиналната ваксина.

Колко струва Boostrix?

Цената, която плащате за Boostrix, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Може да зависи и от това къде ще получите ваксината си (като клиника, лекарски кабинет или аптека). Може да се наложи да заплатите такса за посещение в кабинета, за да получите Boostrix в кабинета на Вашия лекар.

За да разберете колко ще платите за Boostrix, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Boostrix. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Boostrix по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали ваксината е покрита. Ако Boostrix изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на ваксината.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Boostrix изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Boostrix

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Boostrix и цената.

Колко струва Boostrix без застраховка?

Цената на Boostrix без застраховка зависи от няколко фактора. Например, може да зависи от това къде живеете и дали във вашия щат има програми, които предлагат спестявания за ваксини.

Проверете при вашия държавен здравен отдел за всякакви ресурси, които могат да помогнат за намаляване на цената на Boostrix.

Вашата цена може също да зависи от това къде получавате ваксината (като клиника, лекарски кабинет или аптека). Може да се наложи да заплатите такса за посещение в кабинета, за да получите Boostrix в кабинета на Вашия лекар.

За да научите какво ще платите за ваксина Boostrix, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Има ли наличен купон за Boostrix?

Не. Производителят на Boostrix в момента не предлага купон за Boostrix. Но може да има други налични програми за спестяване там, където живеете, за да намалите разходите си за Boostrix.

За повече информация говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Предлага ли се Boostrix като биоподобно?

Boostrix е биологична ваксина, което означава, че е направена от живи клетки. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични версии. Но за разлика от генеричните лекарства, биоподобните ваксини се правят за биологични ваксини.

Мога ли да получа помощ за плащане на Boostrix?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Boostrix или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Boostrix, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа какво ще платите за тази ваксина. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Boostrix.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Има ли начини да намаля цената на Boostrix, ако нямам застраховка?
  • Каква е цената на Boostrix в сравнение с Adacel?
  • По-скъпо ли е получаването на ваксина Boostrix в аптека или лекарски кабинет?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss