Труланс и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако обмисляте възможности за лечение на определени видове запек, може да искате да научите повече за Trulance (плеканатид). Това е лекарство с рецепта, използвано при възрастни за лечение на:

 • синдром на раздразнените черва със запек
 • хроничен идиопатичен запек (запек, който е продължителен по неизвестни причини)

Trulance идва като таблетка, която поглъщате.

Продължете да четете за подробности относно Trulance и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече информация относно Trulance вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Trulance?

Цената, която плащате за Trulance, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Trulance, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Trulance. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Trulance по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Trulance изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Trulance изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Trulance

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Trulance и цената.

Trulance има ли карта за доплащане или купон на производителя?

да Производителят на Trulance предлага спестовна карта с доплащане, за да намали цената на лекарството за тези, които отговарят на условията. Ако имате търговска застраховка, може да имате право на помощ при доплащане.

Можете да научите повече за картата с купон за спестяване на разходи от уебсайта на производителя на лекарства. Можете също така да попитате вашия лекар или вашия доставчик на застраховка за повече информация относно програмата за спестовна карта Trulance.

Каква е цената на таблетките Trulance 3 mg без застраховка?

Цената на таблетките Trulance от 3 милиграма (mg) без застраховка зависи от няколко фактора.

Цената на лекарството обикновено е по-висока за тези без застраховка, отколкото за тези с нея. Вашите разходи без застраховка могат да зависят от:

 • избраната от вас аптека
 • всички налични програми за спестяване на разходи
 • количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

Попитайте Вашия лекар или фармацевт за повече информация относно цената на таблетките Trulance 3 mg.

Предлага ли се Trulance като генеричен продукт?

Trulance идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Trulance дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Trulance, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Trulance. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Trulance. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Trulance?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Trulance или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези ресурси:

 • Програма Trulance Savings Card
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Trulance, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Trulance.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на Trulance зависи ли от количеството, което ми е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)?
 • Има ли други налични опции с по-ниска цена за управление на състоянието ми?
 • Мога ли да използвам спестовната програма Trulance, ако имам Medicare?

За да научите повече за Trulance, вижте тези статии:

 • Труланс (плеканатид)
 • Всичко за дозата на Trulance
 • Странични ефекти от Trulance: Какво трябва да знаете
 • Труланс срещу Линцес: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss