Може да се квалифицирате за Medicaid – ето какво покрива

Medicaid е здравно покритие, предназначено да помогне на хората с по-ниски доходи в САЩ да плащат за основни здравни нужди, като болнични и лекарски посещения, грижи за бременност и кръвни изследвания. Въпреки това покритието на много здравни продукти и услуги варира според държавата.

Ако искате достъп до здравеопазване в Съединените щати – независимо дали става въпрос за рутинни прегледи, профилактични прегледи или лечение на хронични заболявания – имате нужда от здравна застраховка.

Цената може да бъде висока, но здравното осигуряване понякога може да направи тези услуги по-достъпни. Medicaid е програма за обществено здравно осигуряване, която хората с по-ниски доходи могат да използват за достъп до здравни услуги.

Зависи ли от държавата?

да Въпреки че всеки, който е записан в Medicaid, е покрит за определени услуги, подробностите и обхватът на покритието за много услуги зависят от държавата.

Ако отговаряте на условията за Medicaid, вашият щат определя вида, количеството, продължителността и обхвата на услугите в рамките на широките федерални указания на Medicaid.

Най-добрият начин да разберете какво може да ви бъде покрито е да се консултирате с уебсайта на Medicaid за вашия щат.

Какво покрива Medicaid?

Всеки, обхванат от Medicaid във всичките 50 щата, получава достъп до тези услуги:

Болнични услуги

 • Стационарни болнични услуги: Това включва всички грижи, които пациентът получава, когато пренощува в болница.
 • Амбулаторни болнични услуги: Включва лабораторни тестове като кръвни изследвания, леки операции, които не изискват нощни хоспитализации, колоноскопии, мамографии, рутинни физически прегледи и последващи прегледи и услуги за образна диагностика — включително ЯМР, компютърна томография и рентгенови лъчи.

Посещения при лекар и клиника

Това включва рутинни прегледи и последващи посещения при лекари, където и да работят. Това включва частни кабинети, селски здравни клиники и услуги на федерално квалифицирани здравни центрове.

Услуги за бременност

Грижите за бременност включват пренатални посещения, раждане и раждане, включително акушерски услуги и всички необходими медицински услуги, пряко или косвено свързани с бременността.

Педиатрични услуги

Педиатричните услуги включват профилактика, прегледи и имунизации за деца и юноши до 19 години.

Скрининг услуги

Те са общо известни като услуги за ранен и периодичен скрининг, диагностика и лечение (EPSDT). Те са част от превантивното здравеопазване и включват прегледи за често срещани хронични и инфекциозни заболявания и рак.

Транспорт за медицински грижи

Това включва транспорт за спешна помощ — като линейка или медицински полет. Той също така включва транспорт за неспешни грижи, като например от услуга за превоз. Имайте предвид, че държавите се различават по отношение на това кога казват, че са необходими вози.

Амбулаторни лекарства с рецепта

Всичките 50 щата понастоящем осигуряват покритие за амбулаторни лекарства с рецепта на всички категорично допустими лица и повечето други участници в техните държавни програми Medicaid.

Покритие, което варира според държавата

Може да бъдете осигурени и за много други здравни продукти и услуги.

Ето видовете грижи, които се различават според държавата.

Незадължителни предимства

Незадължителните предимства зависят от вашия щат и варират по обхват, включително:

 • лекарства с рецепта
 • физическа и трудова терапия
 • реч
 • услуги за слухови и езикови нарушения
 • оптометрични услуги
 • стоматологични услуги
 • услуги по хиропрактика
 • протезиране
 • частни медицински сестри
 • хосписни грижи

Физикална терапия и други услуги

Всичките 50 държави позволяват покритие за физическа терапия под някаква форма.

Но някои щати имат ограничения, като например колко сесии са покрити, къде се провеждат сесиите, дали е необходимо насочване и какви са разходите за доплащане.

Продукти и устройства

 • очила: Medicaid покрива очила във всичките 50 щата. Държавите обаче ограничават колко често могат да се сменят в зависимост от възрастта на пациента.
 • Слухови апарати: Двадесет и осем щата ги покриват, но в различна степен.

  • 12 щата покриват слуховите апарати, ако пациентът има „лека“ или по-голяма загуба на слуха, като например затруднено разбиране на тиха реч, когато има много фонов шум, като например в ресторант.
  • Шест изискват да имате „умерена“ или по-голяма загуба на слуха.
  • Шест други щата разчитат на мнения от аудиолози и лекари, тъй като според съобщенията няма определени ограничения за покритие.
  • Четири държави нямат изрични критерии относно тежестта на загубата на слуха.
 • Зъбни протези: Medicaid покрива разходите за зъбни протези под някаква форма във всичките 50 щата, но често има сериозни ограничения за това кой отговаря на изискванията и дали са необходими частични или пълни протези. Може също да е необходимо предварително разрешение.
 • Протезиране и ортези: Всички 50 държави ги покриват под някаква форма. Ограниченията в някои щати се основават на това кой отговаря на условията, а някои щати, като Мисисипи, покриват само процент от разходите.
 • Медицинско оборудване: Покрит от Medicaid във всичките 50 щата с ограничения. Може да се нуждаете от предварително разрешение и има ограничения за честотата на изплащане на устройства като помпи за кърма и оборудване като инвалидни колички.

Посещения при лекар специалист

Ето лекарите специалисти, които Medicaid покрива във всички щати, както и как всеки може да бъде ограничен по обхват в зависимост от щата:

 • Стоматологични услуги: Покрива се от Medicaid в повечето щати, но често се ограничава до рутинни почиствания и превантивни грижи. Покритието ви може да бъде ограничено и по възраст – в някои щати е достъпно само за хора на 21 години и по-млади.
 • Подиатър: Достъпът до услуги на ортопед във всичките 50 щата, използващи Medicaid, обикновено означава, че имате нужда от препоръка и предварително разрешение, за да докажете, че това е медицинска необходимост за вас.
 • Оптометрист: Предоставя се във всичките 50 щата с препоръка и предварителни разрешения, но има ограничен обхват на грижи, до които можете да получите достъп.
 • Психолог: Предоставя се с направление и предварителни разрешения във всичките 50 щата, но обхватът на грижите може да е ограничен.
 • Хиропрактик: От 24 щата, които покриват хиропрактика в Medicaid, 13 начисляват на бенефициентите малко доплащане до $3,80 на сесия за хиропрактика. Някои също ограничават количеството хиропрактика, която можете да получите чрез програмата. Например, те могат да ограничат броя на посещенията, финансирани годишно, докато други поставят годишна горна граница на финансирането за хиропрактика на участник.

Комплексни здравни услуги за деца

Към декември 2022 г. осем щата предоставят цялостно финансирано от държавата покритие за всички деца с допустими доходи, независимо от имиграционния статут.

Рехабилитационни услуги за психично здраве и разстройство при употреба на вещества

Тези услуги може да се покриват от Medicaid. Съществуват обаче ограничения въз основа на вида услуга и дори къде се предоставя услугата. Винаги се изисква предварително разрешение.

Medicaid ще покрива определени медицински грижи във всичките 50 щата.

Ако живеете в един от 40-те щата, които са разширили Medicaid, може да имате право на повече услуги. Можете да получите тази информация, като се обадите на 1-800-MEDICARE (1-800-633-4227), за да получите телефонния номер на офиса на Medicaid във вашия щат.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss