Какво трябва да знаете за получаването на застраховка живот, след като сте преживели сърдечен удар?

Възможно е да получите застраховка живот след инфаркт. Не всички застрахователни компании предлагат застраховка живот на лица, които са имали инфаркт. Но компаниите, които го правят, ще имат правила и ограничения, които да следват. Ето какво трябва да знаете.

Най-лесно е да закупите застраховка живот, когато сте в отлично здраве. Хората без предшестващи заболявания ще имат най-много възможности за животозастраховане и ще имат право на най-ниските ставки. Това обаче не означава, че не можете да си купите застраховка живот, ако сте имали здравословни проблеми.

Застраховка живот е достъпна за хора, които са преживели сериозни здравословни проблеми, включително инфаркт.

ljubaphoto/Гети изображения

Можете ли да получите застраховка живот, след като сте имали инфаркт?

Възможно е да получите застраховка живот след инфаркт. Въпреки това, не всички животозастрахователни компании и полици приемат кандидати, които са преживели сърдечен удар, а някои компании поставят ограничения за хора, които са преживели сърдечен удар.

Например общото покритие, което можете да закупите, може да включва таван. Тези ограничения варират в зависимост от компанията.

След сърдечен удар полиците, за които можете да се класирате, и цената на тези полици ще бъдат повлияни от фактори като преди колко време е настъпил сърдечният удар и вашите:

 • цялостно здраве
 • състояние на пушене
 • възраст

Инфарктът съкращава ли живота ви?

Много фактори могат да доведат до инфаркт и да повлияят на шансовете ви за втори инфаркт. Те могат да включват вашите:

 • възраст
 • тегло
 • състояние на пушене
 • цялостно здраве

Тъй като случаят е такъв, няма общи оценки за продължителността на живота. Изследванията показват, че 20% от възрастните, които преживеят първия си инфаркт след 45-годишна възраст, ще получат втори инфаркт в рамките на 5 години, но това не е мярка за продължителността на живота.

Какво трябва да знаете, ако се опитвате да закупите застраховка живот след сърдечен удар

Ще бъдете помолени за медицинска информация, когато кандидатствате за животозастрахователна полица. Точният въпрос ще зависи от компанията и вида на полицата, но можете да очаквате животозастрахователната компания да ви попита:

 • Кога получи инфарктът ти?
 • Какво лечение получихте?
 • Какви лекарства за сърце приемате в момента?
 • Какви диагнози на сърдечно заболяване имате?
 • Какво е последното ви кръвно налягане, регистрирано на преглед при лекар?
 • Какви са последните ви резултати от тестовете за холестерол и липиди?

Животозастрахователната компания също ще иска да знае за цялостното ви здраве. Те ще ви поискат информация като:

 • лекарства, които приемате
 • хронични заболявания, които имате
 • анамнеза за рак, инсулт или пристрастяване
 • настояща или минала история на тютюнопушене
 • фамилна анамнеза за рак

Можете също да очаквате да отговорите на въпроси относно вашите:

 • доходи
 • трудова/трудова история
 • шофьорски рекорд
 • криминално досие
 • общ начин на живот

5 съвета как да пазарувате застраховка живот след инфаркт

Сърдечният удар не трябва да ви попречи да си осигурите животозастрахователна полица. Все още можете да закупите необходимото покритие. Може да ви помогне да пазарувате внимателно и да следвате съвети като:

 1. Сравнете цените от няколко компании: Винаги е най-добре да разгледате цените от няколко компании, преди да кандидатствате. Можете да използвате онлайн инструменти, за да видите оферти от няколко компании наведнъж. Тези оферти няма да са вашата крайна цена, но ще ви дадат добра представа какво да очаквате, за да можете да направите най-добрия избор.
 2. Използвайте агент или брокер: Ако не сте сигурни как да намерите най-добрата полица, помислете за животозастраховане. Няма разходи за вас, когато използвате животозастрахователен агент и те могат да ви помогнат да сравните полиците и да намерите страхотна цена. Освен това те ще имат опит да помагат на хора, които са имали инфаркт, да осигурят политики.
 3. Помолете Вашия лекар да отбележи напредъка Ви: Ако след сърдечния удар сте направили крачки за подобряване на здравето си, като например управление на теглото и холестерола, попитайте Вашия лекар дали желае да ви направи медицинска бележка за това. Наличието на тази бележка във вашия файл може да ви помогне да си осигурите полица и може да намали вашата ставка.
 4. Помислете за политики за гарантирано приемане: Компаниите не могат да ви откажат за гарантирана политика за приемане. Те са чудесен избор, ако не сте сигурни дали ще получите одобрението за традиционна политика.
 5. Разгледайте покритието на работодателя: Животозастрахователното покритие на работодателя обикновено е много по-малко от полица, която можете да закупите сами, но повечето планове предлагат гарантирано покритие. Добра идея е да се възползвате от тази опция, особено ако вашият работодател плаща част или цялата премия.

Често задавани въпроси

Можете да научите повече за сигурната застраховка живот след инфаркт, като прочетете отговорите на някои често задавани въпроси.

Трябва ли да се явя на медицински преглед, за да получа застраховка живот?

Не. Въпреки че медицинските прегледи бяха задължителни като част от традиционните прегледи за живота, днес има много правила, които не изискват медицински прегледи. Често можете да кандидатствате за полица онлайн и да получите отговор само за няколко минути.

Колко животозастрахователно покритие мога да получа след инфаркт?

Размерът на застраховката живот, която ще закупите, зависи от различни фактори, включително компанията, която сте избрали, вида на полицата, за която кандидатствате, вашия доход, цялостно здраве и вашата възраст.

Мога ли да получа застраховка живот, ако имам лоша кредитна история?

Животозастрахователните компании ще разгледат вашите финанси. Много компании ще изтеглят число, наречено застрахователен резултат. Това се различава от вашия кредитен рейтинг и компаниите не претеглят елементите в него по подобен начин. Например, фалит през последните 5 години може да затрудни получаването на одобрение за някои полици, но няколко пропуснати плащания по кредитна карта вероятно няма да повлияят на решението на компанията.

Можете да закупите застраховка живот дори след като сте прекарали инфаркт. Не всяка компания и политика приема хора, които са преживели инфаркт, но много все пак го правят. Индивидуалните фактори като цялостното ви здравословно състояние, статут на пушене и възраст ще бъдат големи.

Политиките за гарантирано одобрение са чудесен избор, ако не можете да получите одобрение за традиционна политика. Компаниите не могат да ви откажат за този тип полици и могат да ви помогнат да получите необходимото покритие след инфаркт.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss